22 Ekim 2010 Cuma

artık gerçek bi 'vespa lover' ım

istanbul trafiğinde motor kullanmak çok eğlenceli. bildiğin packman oynamak gibi.
taşıtlardan oluşan hareketli bi labirentin içindesin ve her saniye sürekli yer değiştiren koridorları yakalayıp, ilerlemen gerekiyor. biraz dikkat, biraz öngörü, biraz şans, biraz sezgi, e biraz da cesaret gerekiyor tabi..
öyle ki, bi saniye geç fırlasan olduğun yerden, az önce geçebileceğin genişlikte olan koridor ilerledikçe daralıp seni sıkıştırabilir. ya da biraz azsa cesaretin, sağdan bağıra bağıra üstüne gelen minibusten ürküp yavaşlayabilirsin, o O.. minibüs tabi ki yavaşlamıycak, korkup hızını kesmesen üstüne çıkmıycaktı aslında, tüh!
sonra hislerinin kuvvetli olması şart, biraz önce yanından delicesine geçen o araç var ya, hani birazdan ışıklarda yakalayacağın, belediye otobüsünden hallice cip. yanından geçerken bile huzursuz etti değil mi içini? ışıklarda onun dibinde durmamalısın. ....gördün mü? nasıl da çıktı ışıklardan, yoldan geçmeye devam eden insanlara aldırmadan.
sadece burnunun ucuna bakma, daha ileri bak. araçların nasıl ne yöne doğru salındıklarını görüyor musun? hı hıı.. minicik hareketlerle aksi yöne girmeye çalışan saat 3 yönündeki meganı gördün mü? sağa kıvrılan şu dar koridoru kullanıp ona doğru ilerlemelisin. yaptığı saçma hareket yüzünden etrafında araçların geçemeyeceği ama senin geçebileceğin bir boşluk oluşturacak birazdan.
üstelik istanbul trafiği de tıpkı ateri oyunları gibi levellardan oluşuyor.
bir etabı geçip biraz soluklandıktan sonra hooop diğer zorlu parkur. bölüm canavarı tabi ki maslakta. maslak'ı geçtin mi bir üst seviyeden devam ediyorsun yolculuğa..
çok eğlenceli, işe gitmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.
herkese tavsiye ederim.

4 yorum:

  1. + bro kask takcaz mı biz şimdi motora binince?
    - e herıııt yani
    + hımmm
    - noldu ki? sen takmıcan mı?
    + ya saçları yeni jöleledik bro yaa! takmasak?
    - saçları yeni jöleledin?
    + he yaa
    - tamam sen gel ben seni geçerken otobüs durağına bırakırım..

    YanıtlaSil
  2. istanbul trafiğinde bol "r"li küfürler dilerim efem.

    YanıtlaSil
  3. -oyun dediysek restart tusu yok bro, kasksiz yolcu alamiyoruz sorry:)

    YanıtlaSil
  4. dahsin bey, iyi dilekleriniz icin tiskur ederiz efem.

    YanıtlaSil